Najjači Volvo u povijesti

Najjači Volvo u povijesti

 Foto: Volvo

NOVA vruća uzbuđenja sa sjevera pripremio je Volvo u suradnji sa Polestarom. 
 
Po mnogima najljepši luksuzni SUV na tržištu optimiziran je od strane Polestara, a epilog je najsnažniji model Volva u povijesti. Naravno, u pitanju je XC90, i to T8 Twin Engine hibridna izvedba, kojoj je snaga podignuta na 421 KS, a moment na 680 Nm. Plus je to od čak 87 KS i 240 Nm. 
 
Ovako modificirani XC90 može konkurirati najboljima u generaciji. 100 km/h postiže za 5,5 sekundi, a pritom zadržava eko predznak originala. Da, ovaj ogromni SUV prosječno troši 2,1 l/100 km, a električna autonomija iznosi 43 km. 
 
 
U službenom priopćenju stoji kako nije samo optimiziran rad motora već je unaprijeđena cjelokupna mehanika. Odziv gasa je brži, a karakteristike mjenjača su podređene boljim performansama. Posebno zanimljiva je gear hold funkcija koja omogućava zadržavanje mjenjača u jednom prijenosnom omjeru prilikom vožnje zavojima ili u fazama velikih lateralnih ubrzanja. Ako ste ikada vozili automatikom "na nož" znat ćete koliko je ovo korisna opcija. 
 
Podsjetimo, Volvo je prije samo tjedan dana najavio Polestar izvedbu serije 90, a što je tek početak u širenju game visokoučinkovitim modelima sportskog karaktera. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara