Nissan misli globalno

Nissan misli globalno

NISSAN je službeno potvrdio kako će tijekom naredne dvije godine lansirati liniju modela namijenjenih svjetskom tržištu. Za premijerno prikazivanje i početak prodaja izabrana je Kina - još jedan dokaz velikih potencijala države s najvećim industrijskim rastom na svijetu.

Kineska inačica modela nosi ime Livina Geniss, a osim što nosi globalni epitet označit će početak Nissanovog proboja na kinesko tržište.

"Nova obitelj globalnih modela predstavlja kapitalna ulaganja za Nissan. Očekujemo da će Livina Geniss i njene inačice značajno doprinjeti Nissanovom poslovanju na kineskom, ali i na ostalim ključnim svjetskim tržištima", rekao je Nissanov dopredsjednik Carlos Tavares.

Svjetska premijera novog modela zakazana je za kraj mjeseca na internacionalnom auto-salonu u Guangzhou-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o praktičnom obiteljskom vozilu s luksuznim elementima. Karakterizira ga moderan dizajn, kabina za sedam osoba i 1.8-litreni C-VTC (Continuous Valve Timing Control) benzinski motor.

Model je osmišljen u Nissanovom tehničkom centru u Atsugi, Japan. U prvoj fazi proizvodnja će biti koncentrirana u pogonima kompanije Dongfeng Motor Co. u provinciji Guandong.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara