Nissan: Novi model za Sunderland

NISSAN Motor Co., Ltd. Objavio je  kako će 2010. u svojoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji započeti s proizvodnjom inovativnog i potpuno novog kompaktnog automobila.

Ponesen uspjehom modela Qashqai, novi će proizvod potvrditi ulogu pogona u Sunderlandu i samog Nissana kao velikog proizvođača i izvoznika visoko kvalitetnih proizvoda.

Odluka je objavljena nakon sastanka između britanskog premijera, Gordona Browna, i Carlosa Ghosna, predsjednika i generalnog direktora (CEO) Nissan Motor Co. Britanski premijer  ne skriva zadovoljstvo konstatirajući kako je Nissanov potez snažan poticaj za britansku industriju. Vjeruje kako će novi model biti dizajniran i razvijen u Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuno novo vozilo predstavljat će dodatak trenutačnoj Nissanovoj, kao i Sunderlandovoj paleti proizvoda i preuzet će slobodne proizvodne kapacitete nakon prestanka proizvodnje sadašnje verzije Micre. Kad smo kod Micre recimo kako će Nissan na tržištu malih automobila konkurirati s posebnom A platformom koja će se koristiti za najmanje tri modela, uključujući sljedeću generaciju Micre.

Nissanova tvornica u Sunderlandu zapošljava 4.700 radnika, a prošle godine proizvela je rekordnih 374.000 vozila. Inače, Nissan je najveći izvoznik automobila u Ujedinjenoj Kraljevini, s oko 80 % proizvoda prodanih u inozemstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara