Nissan Qashqai+2 stigao u Hrvatsku

Nissan Qashqai+2 stigao u Hrvatsku

NISSAN premijerno predstavlja na hrvatskom tržištu produljenu izvedbu svog bestselera. Qashqai se nudi po početnoj cijeni od 189.500 kuna, a prvi primjerci već su spremni za isporuku.
 
Premijerno predstavljena u Londonu, produljena izvedba na tržište dolazi nakon što je Qashqai ostvario veliki tržišni uspjeh s oko četvrt milijuna prodanih primjeraka. Odlična prodaja preslikana je i na našem tržištu gdje je Nissanov novitet vrlo tražena roba.

Nissanov kompaktni crossover u novom izdanju ima međuosovinski razmak povećan za 135 mm u odnosu na izvornik, dok je ukupna duljina vozila povećana za 211 mm na 4.526 mm. Pridodamo li i povećanje visine za 38 mm može se rezimirati kako Qashqaijeva +2 izvedba donosi znatno povećanje prostora u kabini.

Iz spektra korisnika puno zanimljivije su neke druge brojčane vrijednosti. Posljedica je 16 mm više prostora za vozača i suvozača, odnosno 10 mm kad su u pitanju glave putnika na stražnjim sjedalima. Spomenimo i dodatnih 15 mm u predjelu koljena.

Dodatni centimetri omogućili su ugradnju trećeg reda preklopivih sjedala podesivog naslona za prijevoz putnika visine do 160 cm. Drugi red sjedala je ima preklopiv naslon s mogućnosti regulacije nagiba, a na raspolaganju je i uzdužno podešavanje s hodom od čak 240 mm. Također, veći je i prtljažnik kojemu je kapacitet povećan za čak 140 litara na konačnih 550 litara (pet sjedala u funkciji). Nova stražnja vrata i preoblikovane unutarnje stranice znače da je visina utovara smanjena za 13 mm na 770 mm, dok je s 1.186 mm, širina otvora veća za značajnih 224 mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve navedene modifikacije za posljedicu su imale dodatnih 100 kg mase, pa su preinake na sustavu ovjesa, kao i upravljačkom sklopu bile neminovne. Paletu motora čine dva benzinska (1.6/115 KS, 2.0/140 KS) i dva dizelska motora (1.5/103 KS, 2.0/150 KS). Ponuda na hrvatskom tržištu uključuje isključivo dvolitrene motore, dva sustava pogona te dvije razine opreme.

Potonji su Family Pack i Premium Pack. Family Pack uključuje šest zračnih jastuka, ABS/ESP, dvozonski automatski klima uređaj, CD izmjenjivač, tempomat, parkirne senzore, električne prozore, električno podesive, preklopive i grijane vanjske retrovizore, 17-inčne aluminijske naplatke, zatamnjena stakla, kao i stakleni panoramski krov.

Premium Pack uključuje još kožom presvučenu unutrašnjost, ksenon svjetla, inteligentni ključ te napredan navigacijski sustav s 18-centimetarskim zaslonom u boji (služi i kao zaslon za stražnju parkirnu kameru) i prepoznavanjem govora.

>> Baza automobila: Nissan Qashqai+2

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara