Nissan Rogue: Murano u malom

NISSAN će u Detroitu premijerno predstaviti Rogue, crossover za slobodno vrijeme, koji će se na svjetskom tržištu naći u rujnu.

Nissan se s Rogueom obraća mlađoj klijenteli, pretežno 30-godišnjacima, koji traže praktičan, ali atraktivan automobil za slobodno vrijeme. Predviđene su dvije razine opreme (S i SL), i tek jedan motor.

2.5-litreni četiricilindarski motor sa 170 KS i 237 Nm usuglašen je sa CVT bestupanjskim mjenjačem, a u standardnu opremu ulazi VDC sustav dinamičke kontrole, kao i TCS, ABS, EBD, i slični sustavi.

Domenu sigurnosti zaokružuje potpuni set zračnih jastuka i zavjesa, ali i obvezni pogon na sve kotače s elektronskom regulacijom raspodjele momenta između osovina.

Razigrani dizajn vanjštine uvelike se oslanja na veći Murano. Visoki ritam prati i interijer koji najviše profitira od 269 cm dugog razmaka između osovina - jednog od najvećih u klasi. Obilje prostora i uvijek dobrodošlih pretinaca nadopunjeno je visokim standardima ergonomije te modernim oblikovanjem prednje armature.

Budući vlasnik 465 cm dugog Nissana može računati na 500 litara prtljažnika, ali i uvijek dobrodošle detalje poput dvostruke podnice u kojoj se krije spremište. Preciznije, radi se o plastičnoj kadici koja je zbog vodootpornosti predviđena za pohranu prljavih predmeta. Ruku na srce, potencijalnim kupcima će informacija kako se vozilo oprema Bose audio-sustavom biti iole zanimljivija.

Model je postavljen na novu C platformu, a u ponudi će zamijeniti vremešni X-Trail. Serijski je postavljen na 16-inčne naplatke, a uz doplatu su dostupni i broj veći aluminijski naplatci.

Nissan Rogue će na američkom tržištu imati vrlo popularnu cijenu koja neće prealziti 20.000 USD.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara