Nova A klasa bit će još opasnija

Nova A klasa bit će još opasnija

 Foto: Mercedes

MERCEDESOVA transformacija A klase od pomalo neuglednog MPV-a do nabildanog kompakta je odlično prošla, no još ima prostora za poboljšanja. 
 
Takvog su mišljenja u AutoExpressu koji pozivajući se na nekoliko izvora najavljuju opsežne novosti na novoj generaciji A klase koja bi na scenu trebala stići već dogodine kao modelska 2018. godina.
 
Model će tako biti postavljen na modificiranu MFA platformu s nešto većim razmakom između osovina. U prijevodu to znači više prostora u kabini, ali i još rafiniraniji osjećaj u vožnji. Ono bitno je da prednji pogon ostaje, kao i da će se uzor potražiti u C klasi, pa čak i u novopridošloj E klasi. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Najveća novost će biti potpuno novo uređenje interijera sa moderno skrojenom prednjom armaturom i vrhunskim materijalima. Bolja ponuda prostora podrazumijeva i prtljažnik, gdje potonja novost dolazi kao posljedica redizajna stražnjeg kraja vozila. Praktičnija i prostranija A klasa će biti ujedno i sigurnija, pa budući vlasnici u ničime više ne bi trebali biti zakinuti u odnosu na veće modele iz Mercedesa.
 
A kad su u pitanju performanse dovoljno je reći kako je u pripremi nova paleta motora. Jedino otvoreno pitanje je koliko će daleko ići AMG izvedba, već sada najsnažniji kompaktni model. Spominje se čak 400 KS! 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara