Nova Alfa Romeo Giulia dizajnerski je izazov

Nova Alfa Romeo Giulia dizajnerski je izazov

Šef dizajna Chrysler grupe, Lorenzo Ramaciotti, izjavio je kako je nova Giulia 'dizajnerski izazov' za njegovu kompaniju. Dužnosnik je, naime, u nedavnom intervjuu rekao kako je dizajniranje nove Alfe Romeo 'najteži posao s kojim su se do sada suočili'. Težini zadaće pridonosi činjenica da nova Giulia mora biti 'izuzetna, no istovremeno odolijevati izazovu vremena'.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alfa je prvotno planirala lansirati Giuliu isključivo na europskom tržištu kao zamjenu za zastarjeli 159, no projekt je stagnirao nakon spajanja Fiata i Chrylsera. Novi je plan lansirati Giuliu kao globalni model koji će se u SAD-u prodavati opremljena Chryslerovim Pentastar V6 motorima, dok će se na Starom kontinentu nuditi opremljena 1.75-litrenim motorom koji koristi 4C model.

Najnoviji izvještaji daju naslutiti kako je Alfa Romeo razvila novi petogodišnji plan koji uključuje karavanske verzije Giulie opremljene stražnjim pogonom u standardnom paketu te opcionalnim pogonom na sve kotače. Nova generacija modela trebala bi se pojaviti krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara