Nova Opel Corsa stiže 2014.

Nova Opel Corsa stiže 2014.

NOVA generacija Corse bi na tržište trebala stiži najkasnije 2014. Kako bi taj automobil trebao izgledati možete vidjeti na priloženim renderima, a osnovne odrednice će biti učinkoviti motori, viša kvaliteta izrade i rast ponude prostora.

Službena premijera automobila se očekuje za otprilike godinu dana na jesenskom frankfurtskom auto salonu. Mnogi elementi vanjskog i unutrašnjeg dizajna će biti preuzeti sa sadašnje Astre i Adama, a u ponudi će se nalaziti izvedbe s tri i pet vratiju.

Spomenute verzije će se međusobno razlikovati upravo onako kako se razlikuje standardna Astra i njezina GTC verzija. Nadalje, ove bi se dvije izvedbe trebale proizvoditi u različitim tvornicama, jedna u Njemačkoj u Eisenachu (3V), a druga u Španjolskoj u Zaragozi (5V).

Nadalje, nova će Corsa kupcima ponuditi široke mogućnosti personalizacije, no opet ne tako široke kao kod modela Adam. Corsa bi se trebala moći pohvaliti i bogatom serijskom opremom, posebno infotainmentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod kože će se nalaziti unaprijeđena verzija Gamma II platforme na kojoj se temelje Adam i Mokka. Osnovna razlika u odnosu na Adam će biti veća duljina kako bi se pružio dodatni prostor na stražnjoj klupi i u prtljažniku.

Nova će platforma uz razna druga tehnička rješenja dovesti do smanjenja mase automobila u odnosu na prethodnu generaciju za otprilike 100-tinjak kilograma, što će se pak dalje pozitivno odraziti na većoj agilnosti vozila i manjoj potrošnji.

Većoj ekonomičnosti će svakako pripomoći i nova generacija motora, a prije svega 1,0-litreni 3-cilindrični turbobenzinski motor s izravnim ubrizgavanjem. U ponudi će se nalaziti još nekoliko motora obujma do 1,6-litara i snage do 200 KS, a svi bi motori trebali biti barem 10% ekonomičniji od svojih prethodnika.

Na kraju dodajmo i kako se očekuje vrlo konkurentna cijena.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara