Nove nagrade za Pandu i Golfa

Nove nagrade za Pandu i Golfa

NOVA Fiat Panda, koja je na tržište stigla početkom godine, osvojila je još jednu nagradu. Nakon nominacije magazina What Car? za najbolji gradski automobil, BBC Top Gear je Pandi dodijelio nagradu "Budget car".

Top Gear magazin tako smatra da je Panda ne samo zasluženo  europski automobil godine, već ju smatraju i najpovoljnijom kupnjom.

"Voziti Pandu je užitak, usprkos niskoj cijeni. Jeftina je, a opet bi ju mnogi poželjeli imati parkiranu ispred kuće", kratak je komentar Top Gear-ovaca. Podsjetimo, Panda je lansirana prošlu jesen, a do danas ju je uplatilo čak 165.000 kupaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BBC Top Gear je uz Pandu posebno nahvalio novi VW Golf, kojeg smatraju kudikamo boljim od Opel Astre.

Naime, nakon dvotjednog testiranja u kojem su Golfom i Astrom prekrstarili cijelu Europu i prešli više od 16.000 km u Top Gearu su jednoglasni: "Golf je čisti pobjednik. Sjedala su bolja, komforniji je, a i ukupno gledano Golf je rafiniraniji."

Test vozače je posebno dojmila Golfova robusnost, odnosno da je automobil nakon prijeđenih 15.000 km jednako svjež u mehaničkom smislu kao kad je napustio tvornicu.
Naravno, nakon takvih pohvala struke nije mogla izostati niti reakcija javnosti. Potražnja za Golfom u Velikoj Britaniji je 20 % veća od plana, a najpopularnija je 2.0 TDI izvedba od 140 KS.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara