Novi Clio dolazi

Novi Clio dolazi

RENAULT će četvrtu generaciju popularnog gradskog kompakta predstaviti ove jeseni na pariškom auto salonu. Za razliku od pomalo neuspješnog trenutnog modela koji se nije etablirao poput prethodnika očekuje se kako u Renault neće niti jedan detalj prepustiti slučaju.

Kako se bliži premijera tako se i razvojni proces bliži svom kraju, pa se sve češće može uhvatiti testni prototip. Oni koji su ga imali prilike uistinu vidjeti kažu kako se dimenzije neće značajnije mijenjati, a da će dizajn biti uvelike inspiriran konceptnim modelom DeZir. Poznat ke i jedan detalj -  prednja LED svjetla za dnevnu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se kako će kupcima biti dostupna samo izvedba s petorim vratima, a stražnje bi kvake trebale biti „skrivene“ za coupeovski dojam. Platforma je navodno temeljito dorađena, a masa podvozja je navodno reducirana za oko 100 kg.

Ispočetka se svakako mogu očekivati dva nova turbo motora, 3-cilindrični obujma 0,9 litara i snage 90 KS te 4-cilindrični 1,2-litreni snage 115 KS. Dakako, u ponudi će se nalaziti i 1,5 dCi snage 75 i 90 KS. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara