Novi Colt sletio na europsko tlo

Novi Colt sletio na europsko tlo

NAKON nekoliko mjeseci šuškanja konačno su objavljene prve snimke novog Colta. To je prvi model nastao kao rezultat Mitsubishi-DaimlerChrysler suradnje i ujedno model o kojem ovisi uspjeh  Mitsubishija na europskom tlu.

Usprkos činjenici da se Colt već mjesecima prodaje u Japanu, dolazak nove generacije Mitsubishijevog kompakta budi veliko zanimanje. Jedan od razloga je činjenica da je "zapadna" izvedba detaljno prerađena po europskom ukusu, a drugi razlog je strahovit dizajnerski i koncepcijski odmak od dosadašnjeg modela.

Brojni koncepti iz CZ serije su urodili plodom. Atraktivan dizajn i koncepcija bliža monovolumenskoj od kompaktne donose osvježenje u klasi. Dovoljno je reći da je uz tri centimetara manju duljinu (3.870 mm) i istovjetnu širinu (1.680 mm) postignut značajan napredak na polju prostranosti. Ključ je u pozamašnoj visini vozila (1.550 mm) koja za čak 18 centimetara premašuje prethodnika, te naravno inovativnom uređenju prostora. Jedino što je ostalo nepromjenjeno je međuosovinski razmak, koji i dalje iznosi 2.500 mm.

Novi Colt je u mnogočemu srodan s najnovijim Smartom Forfour, pa tako dijeli cjelokupnu ponudu motora. Ponuda starta s tri-cilindarskim benzincem obujma 1.1 litre od 55 kW, koji se može pohvaliti iznimno niskom potrošnnjom. U ponudi će još biti dva benzinska motora (1.3/70 kW, 1.5/80 kW), te  common-rail dizelaš obujma 1.5 litre dostupan u dvije izvedbe (50 i 70 kW). Motori su osmišljeni u Japanu, a proizvoditi će se u europskim pogonima DaimlerChryslera u Stuttgartu.

Zasad su nepoznati tehnički podaci i palete paketa oprema. Sasvim je izvjesno da će bazni model biti opremljen ABS+EBD sustavom i ESP-om (bogatija tržišta), a novost je  MASC (Mitsubishi Active Stability Control) sustav aktivne kontrole stabilnosti. Uz nadoplatu će biti dostupni naplatci promjera 16 inča, što je novost u segmentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Novi model sklapat će se u Nizozemskoj.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara