Novi Ford Mondeo stiže u Europu ove jeseni

Ako je vjerovati najnovijim izvještajima, peta generacija Ford Mondea konačno će se naći na europskom tržištu u četvrtom kvartalu ove godine. Ford je ispočetka planirao lansirati novi Mondeo u travnju 2013. godine, no početak prodaje odgođen je zbog problema s homologiranjem i specifikacijama. Kada se jednom pojavi u Europi, automobil će biti nešto jeftiniji od stare verzije, a kupcima će biti dostupna i vrhunska Vignale verzija opremljena svim luksuzima koje Ford može ponuditi.

###

U postavi motora naći će se i novi 1.5-litreni EcoBoost benzinski agregat koji razvija 150 KS i 240 Nm okretnog momenta, identično kao i aktualna 1.6-litrena jedinica, no nova je verzija znatno ekonomičnija od stare i emitira manje CO2. Ostali motori uključivat će 1.6 i 2.0-litrene EcoBoost jedinice, novi 1.5-litreni TDCi dizelaš te poznati 2.0-litreni dizelski agregat. Bit će dostupna i hibridna verzija koja kombinira 2.0-litreni benzinac i elektromotor ukupne snage 188 konja. Ova verzija troši tek 4.3l/100km i emitira manje od 99gCO2/km. Električni domet iznosi 32 km, dok ubrzanje do 100 km/h u hibridnom modu traje 8.5 sekundi.

U standardnoj opremi naći će se ručni mjenjač dok će uz nadoplatu biti dostupna 6-brzinska Powershift varijanta s dvostrukom spojkom. Dizelski model opremljen automatskim mjenjačem raspolagat će po prvi put za jedan Mondeo pogonom na sve kotače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara