Novi motor za BMW serije 1

Novi motor za BMW serije 1

BMW će krajem godine lansirati još jednu motornu izvedbu za seriju 1. Tijekom prosinca u prodaju stiže model 118i koji će predstavljati sredinu ponude benzinaca.

Model 118i pokreće dvolitarski motor maksimalne snage 95/129 kW/KS, a karakteriziraju ga isti tehnički atributi kao i kod snažnijeg 120i. Dakle, dvostruki Vanos s Valvetronic sustavom  je sastavni dio pogonskog sustava, baš kao i šest-stupanjski automatski i ručni mjenjač. Iako nije najsnažniji u ponudi, BMW 118i se može pohvaliti uvjerljivim performansama. Do 100 km/h stiže za 9.4 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 208 km/h. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, potrošnja goriva je svedena na minimum, iznosi svega 7.3 l/100 km u mixu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i kod ostalih motornih izvedbi, 118i posjeduje bogatu serijsku opremu. Automobil je serijski postavljen na 16-inčne kotače na koje su montirane run-flat gume. Posebna pozornost je posvećena sigurnosti putnika odnosno suverenom ponašanju na cesti što znači da automobil posjeduje  dinamičku kontrolu stabilnosti (DSC III) i kočenja (DBC), automatsku kontrolu stabilnosti i trakcije (ASC+T), te CBC sustav kontrole kočenja u zavojima. Putnike štiti šest zračnih jastuka i snažan zaštitni kavez, a od posebnosti valja još spomenuti dvostupanjsko zaustavno svijetlo. 

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara