Novi motor za Qashqai

POČELA je proizvodnja Nissan Qashqaia opremljenog 2.0 litrenim dCi motorom u Nissanovoj tvornici u Sunderlandu, u sjeveroistočnoj Engleskoj.

Za ovakav tip vozila najbolja je opcija srednje jak dizelaš, a znaju to i u NIssanu. 2.0-litarski dCi motor razvija snagu od 150 KS pri 4000 okr/min i zakretni moment od 320 Nm pri 2000 okr/min, uz jednu od nižih potrošnji goriva u klasi od 6.6 litara/100km i emisiju CO2 od 174g/km u konfiguraciji s ručnim mjenjačem i pogonom na 2 kotača.

2.0 dizel se čini kao prava mjera te stoga ne čude predviđanja Nissana - preko 25% od svih prodanih verzija Qashqaija bit će opremljeno ovim dizel motorom čime će on postati najpopularniji izbor među kupcima.

Ovaj je motor produkt zajedničke suradnje NIssana i Renaulta, a ističe se kultiviranošću i niskom potrošnjom. Zadovoljava Euro 4 ekološku normu što ima zahvaliti prije svega serijskom DPF filtru krutih čestica.

Nissan je navodno već prikupio velik broj narudžbi, a zanimljivo je da se većina kupaca odlučila za Quashqai s pogonom na dva kotača te da ih je većina prethodno imala kompaktni obiteljski automobil.To pokazuje da kompaktni poluterenci uistinu mogu postati zamjena za klasičan automobil što imaju zahvaliti prije svega maloj potrošnji i solidnim  voznim osobinama.

B.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara