Novi Rio u ožujku na salonu u Ženevi

Novi Rio u ožujku na salonu u Ženevi

KIA RIO, uzdanica najstarijeg korejskog proizvođača u kompaktnom segmentu, na svjetskom tržištu se nametnula prije svega povoljnom cijenom. Nova generacija modela bit će predstavljena u Detroitu početkom iduće godine, a očekuje se da bi na Sjevernoameričkom tržištu mogla steći titulu najbolje kupnje u segmentu.

Potpuno novi model s prethodnikom dijeli samo ime, a donosi značajan napredak u svim domenama, od dizajna do dinamičnih svojstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svježi izgled prati promjena gabarita. Automobil se najviše protegnuo u duljinu, a narastao je i međuosovinski razmak. Time je značajno poboljšana ponuda prostora, a Rio je sasvim sigurno dobio i na udobnosti.

Od novosti svakako valja spomenuti lansiranje nove game motora. Iako ponuda zasad nije definirana, može se očekivati da će dio motorizacije biti posuđen od luksuznijeg (i skupljeg) Cerata (1.6/105 KS), a svoje mjesto bi morao dobiti i 1.5 CRDi agregat.

Izgled novog modela se još uvijek drži u tajnosti. Kia Motors je objavila samo skice i potvrdila da će se novi Rio u dizajnerskom smislu zasnivati na konceptu Sport, koji su Korejci u rujnu predstavili na pariškom auto-salonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara