Novo lice Multiple

Novo lice Multiple

BILO je pitanje vremena kada će Fiat popustiti pritisku i odustati od šokantnog izgleda nekonvencionalne Multiple. Na salonu u Ženevi po prvi put ćemo imati priliku vidjeti novo lice  Multiple. 

Fiat nije puno toga mijenjao na svojem najoriginalnijem proizvodu. Novi dizajn prednjeg kraja za sobom je povukao i minimalnu promjenu dimenzija. Duljina modela narasla je na 4.09 metara, što se tek minimalno odrazilo na prostranost kabine. Kako je Multipla i do sada nudila obilje prostora za šest putnika, dodatni centimetri su iskorišteni u cilju povećanja prtljažnog prostora, koji se povećao sa 390 na 430 litara.

Ostale novosti mogu se svesti na bočne zaštitne letvice u boji karoserije te novu grafiku stražnjih svjetala. Sasvim dovoljno s obzirom da je riječ o monovolumenu, odnosno karoserijskoj izvedbi koja vrlo sporo zastarijeva. Uostalom, prednji kraj Multiple je od njenog predstavljanja 1998. godine bio predmetom tolike kritike, da je ostatak vozila naprosto izmakao pažnji i tako ostao dovoljno aktualan za još godinu-dvije egzistencije.

Zasada je nepoznato da li će Multipla preuzeti i neke nove motore, ali je za očekivati da će ponuda biti obogaćena snažnijim dizelašima što bi Multiplu učinilo itekako konkurentnom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara