Novo ruho za Rovera 75

Novo ruho za Rovera 75

POČETAK godine donosi novosti Roverovoj ponudi. Prvi na redu je model 75, koji je dobio novo odijelo i pakete opreme.

Najveće promjene zadesile su prednji kraj, koji je dobio novi dizajn svjetala, te potpuno novu masku hladnjaka. Oštre linije svjetlosnih sklopova i poveća maska hladnjaka bili su dovoljni za ostvarenje cilja, a to je približiti automobil mlađoj publici putem atraktivnije i nadasve dinamičnijeg izgleda. Ostale vizualne promjene eksterijera zaustavljaju se na ponekom detalju koji nimalo ne utječe na ukupni nastup Roverove uzdanice.

U mehaniku se nije previše zadiralo. Pogonski agregati i mjenjači ostaju isti, poradilo se tek na upravljačkom sustavu, koji sada nudi puno bolji odziv. Da ne bi bilo zabune, riječ je samo o novom servo-uređaju. Bolja upravljivost model će približiti segmentu sportskih limuzina za koje se trenutno omiljene kod mlađe populacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Promjene iznutra daleko su zanimljivije. U Roveru kažu da putnici straga uživaju u većem komforu zahvaljujući novim stražnjim sjedalima. Posebno veseli bogata serijska oprema, koja već u baznom modelu sadrži klima-uređaj, audio-sustav s CD playerom s kontrolama na upravljaču. Tu su još neizostavni električni podizači prozora, daljinsko centralno zaključavanje, ABS i svega četiri zračna jastuka.

Inače, 75-ica će biti dostupna u tri razine opremljenosti, i to Classic, Connoisser (umjesto Club) i Conemporary. Za one s posebnim željama predviđeni su SE paketi opreme, koji nude dodatke kao što su kožom obložen interijer i pomoć pri parkiranju.

Cijene za hrvatsko tržište zasad nisu poznate, a novi model će stići kroz nekoliko mjeseci. U Velikoj Britaniji ponuda modela starta s 16.995 GBP (24.620 eura) za izvedbu 1.8 Club i kreće se do 19.895 GBP (28.820 eura) za top izvedbu. Cijena SE paketa dodatne opreme kreće se u rasponu od 1.380 do 1.920 eura.

Paralelno s obnovljenom 75-icom biti će predstavljen facelift sportskom MG ZT modela, dok se redizajn modela 25 i 45 očekuje tijekom ljeta.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara