Obnovljeni Renault Koleos stigao u prodaju

Obnovljeni Renault Koleos stigao u prodaju

PREMIJERNO lansiran na frankfurtskom salonu novi Koleos stigao je i u hrvatske salone. Obnovljeni Renaultov SUV predstavlja se u atraktivnijem izdanju, pokretan snažnim dizelskim motorom i opremljen pogonom na sve kotače s Nissanovim potpisom.

Premda jedini Renaultov SUV model u posljednje tri godine koliko je prisutan na tržištu nije zaživio punim plućima, u francuskoj kompaniji ne odustaju lako. Potencijalna slaba mjesta su ispravljena, a tu prije svega mislimo na nemaštovit vanjski dizajn.

Koleos je sada kudikamo atraktivniji, s obnovljenim prednjim krajem  obogaćenim kromiranom maskom i blago redizajniranim svjetlima. U bočne retrovizore ugrađeni su LED pokazivači smjera, a obnovljena je i paleta aluminijskih naplataka.

Facelift je zahvatio i interijer, sada s novom prednjom armaturom i poboljšanom kvalitetom izrade. Opremljenost modela podijeljena je na dvije razine, Dynamique i Privilege, a već prva uključuje sve danas bitno iz poglavlja sigurosti i ugode u vožnji, pa čak i više (Carminat Tom Tom navigacija,dvozonska aut. klima, 17“ alu...).


 
Motorizacija se nije značajnije mijenjala, no proizvođač tvrdi kako su potrošnja i štetne emisije značajno smanjene. Dakle, u ponudi ostaju dvije izvedbe dvolitrenog dizelskog motora, sa 150 i 175 KS. Slabija inačica u prosjeku troši niskih 5,7 l/100 km, dok jača izvedba u kombinaciji s pogonom na sve kotače traži tek 0,6 l više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba motora serijski su uparena sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem, a izvedba dCi 150 dostupna je i s automatskim mjenjačem s jednakom brojem stupnjeva prijenosa.4x4 verzija je dobila sustave Hill Start Assist i Hill Descent Control.

Koleos je na hrvatskom tržištu dostupan od 181.000 kuna za model dCi 150 4x2 Dynamique, pa sve do 228.000 kuna za top model dCi 150 BVA 4x4 Privilege.

>> Baza automobila: Renault Koleos

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara