Od ožujka nova Laguna

RENAULT je na salonu automobila u Amsterdamu predstavio obnovljenu Lagunu čija prodaja u Francuskoj započinje 10. ožujka, a na našem tržištu se očekuje nekoliko tjedana kasnije.

Redizajn Renaultove uzdanice u D segmentu objedinjuje estetske promjene s onima mehaničke prirode. Proizvođač je u modifikacije modela za novu modelsku godinu uložio preko 150 milijuna eura, dok planirana proizvodnja iznosi 4.500 primjeraka tjedno.

Vanjski izgled automobila osvježen je modernijim prednjim krajem na kojem je uočljiv nov jednostruki odbojnik i blago modificirana maska. U cilju dobivanja dinamičnijih linija pokrov motora je skraćen i dodatno zaobljen, svijetla se više protežu na bok, a glavne linije vozila naglašene su kromiranim letvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blage preinake pretrpio je interijer. Kvaliteta izrade podignuta je na višu razinu ugradnjom skupljih materijala. Serijska oprema je bogatija, a Lagunu je sad, pored standardne kartice i servo parkirne kočnice, moguće opremiti multimedijalnim sustavom i Carminat navigacijom.

Paletu motora predvodi 205 KS snažna 2.0 T izvedba rezervirana za GT izvedbu. Od benzinaca, u ponudi su još četiri motora (1.6/115 KS, 2.0/135 KS, 2.0 T/170 KS, 3.0 V6/210 KS), dok ljubitelji dizelske koncepcije na raspolaganju imaju paletu 1.9 i 2.2 dCi motora u rasponu snage od 95 do 150 KS.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara