Odbrojavanje je počelo: Audi A5 dolazi!

Odbrojavanje je počelo: Audi A5 dolazi!

 Foto: Giphy.com/Audi

JEDAN dan dijeli nas od premijere dugo iščekivanog Audija A5.
 
Audi će sutra na svečanoj promociji premijerno predstaviti drugu generaciju modela A5, coupea koji je do sada osvojio srca mnogih, ali i popularizirao tržište ovog segmenta vozila. 

via GIPHY

Brojne najave pratili su kojekakvi renderi, špijunske fotografije, ali i brojni službeni teaseri. Nažalost, do sada nam gotovo ništa nije otkriveno, bolje rečeno ništa što do sada nismo znali. Tako je Audi potvrdio standardnu ugradnju virtualnog kokpita koji je premijerno prikazan na manjem TT-u, a u čije smo se kvalitete uvjerili testirajući novi A4
 

via GIPHY

Strujno oblikovana silueta vozila također je nešto što se podrazumijeva, kao i sličnost s najnovijom generacijom A4. Uostalom, premium trio je ionako svoje game podredio jednom dizajnerskom potpisu, a u konkretnom slučaju Audiju se zamjera prevelika sličnost modela, od A3, preko A6 i A7, pa sve do A8. Stoga A5 sasvim sigurno neće biti izuzetak. 
 
 

via GIPHY

Postavljen na MLB platformu novi A5 će sasvim sigurno izgubiti na težini, što će se proporcionalno odraziti na vozne osobine. Dakako, u pozitivnom smislu. Paleta motora stiže iz limuzinske ponude, a RS izvedba vjerojatno dobiva novi 3.0 V6 turbo motor snažan i do 500 KS.
 
Podsjetimo, premijera Audija A5 održat će se 2. lipnja u 21:15h u sjedištu kompanije u Ingolstadtu. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara