OMV Bixxol: Hrvatska premijera nove linije proizvoda

OMV je u srednjeuropskim metropolama, pa tako i Zagrebu, premijerno predstavio novu liniju vrhunskih motornih ulja koja će se u slobodnoj prodaji širom Hrvatske naći već kroz dva tjedna. Novi proizvodi su dio poslovnog plana prema kojem ova tvrtka želi u bliskoj budućnosti postati vodeći igrač u Srednjoj Europi.

Hrvatskim medijima predstavljen je novi brand Bixxol iza kojeg se krije nova gama motornih ulja za automobile. Asortiman uključuje cjelokupni obim motornih ulja za osobna vozila i motocikle  - od univerzalnih proizvoda različite viskozne gradacije do specijalnih proizvoda odobrenih od strane priznatih proizvođača automobila.   

OMV BIXXOL Premium je potpuno sintetičko motorno ulje najviše kvalitete, a OMV BIXXOL Special su motorna ulja namijenjena za proizvođače specifičnih potreba. Nadalje, OMV BIXXOL Extra i OMV BIXXOL Economic preporučaju se za starije tipove automobila sa standardnim potrebama, dok je program za motocikle okupljen oko linije  OMV BIXXOL Motorbike.

OMV je poboljšao formule svih svojih motornih ulja s najnovijim tehničkim dostignućima, pa tako ista ispunjavaju visoke zahtjeve koje je postavila moderna tehnologija motora. Zahvaljujući izabranim baznim uljima i novim, poboljšanim aditivima, sada je moguće postići još duži interval između dvije promjene ulja - do 50.000 km. U isto vrijeme, pročistači ulja i katalizatori su očuvani, a njihov životni vijek produljen.  

Bolja maziva svojstva i izuzetna sposobnost tečenja, što donosi smanjeno trenje, atime i nižu potrošnju goriva. Proizvođač navodi podatak o sedam postotnom smanjenu potrošnje goriva, što pak za posljedicu ima niže troškove, kao i manju emisiju štetnih plinova.

Nova boca od jedne litre motornog ulja donosi novi dizajn s naglaskom na prepoznatljivost proizvoda i praktičnost korištenja. Etiketa omogućuje brzu identifikaciju - odobrenje proizvođača, kompatibilnost goriva i viskoznu gradaciju.

15. veljače starta prodaja novog motornog ulja na svim OMV benzinskim servisima u srednjoj Europi. Distribucija će se odvijati isključivo putem ovlaštenih prodajnih mjesta, te putem više od 2.000 OMV benzinskih servisa i odabranih rumunjskih Petrom servisa. Kako doznajemo, ulja će na hrvatskom tržištu imati cijenu od 40 do 200 kn/l, ovisno o tipu proizvoda, odnosnu njegovoj kvaliteti.

Motorna ulja visoke kvalitete proizvodit će se isključivo u Beču. U naredne dvije godine, približno pet milijuna eura bit će investirano u proizvodnu lokaciju s ciljem povećaanja proizvodnih kapaciteta s postojećih 36.000 tona na 45.000 tona godišnje.

Svi zainteresirani koji žele više informacija o OMV motornim uljima mogu posjetiti web stranicu  www.omv-bixxol.com.

OMV-ov put prema vrhu

OMV, vodeća grupa za naftu i plin u srednjoj Europi, planira značajno proširiti svoje djelovanje i planove na području maziva kako bi se svrstala među tri vodeća dobavljača u srednjoj Europi.

Korištenjem proizvodnih kapaciteta maziva turskog Petrol Ofisija kao i širenjem vlastitih proizvodnih kapaciteta, OMV, do 2011. godine, namjerava utrostručiti prodaju. Osim novih proizvoda pod brandom Bixxol, drugi adut ove tvrtke je turski Petrol Ofisi, koji će biti odgovoran za proizvodnju mineralnih maziva za tržište Istočne Europe.

OMV Hrvatska d.o.o.

OMV je na hrvatskom tržištu prisutan od srpnja 1992. godine kada su OMV AG i Istrabenz zajednički osnovali OMV Istrabenz d.o.o. Od travnja 2005. godine tvrtka djeluje pod novim nazivom OMV Hrvatska d.o.o. kao tvrtka kći društva OMV Refining & Marketing GmbH iz Beča. U Upravi je zaposleno 63 ljudi, dok je kod nalogoprimaca, uglavnom malih obiteljskih poduzetništava, zaposleno više od 500 djelatnika. OMV Hrvatska ima tržišni udio od 11,9%.

Osnovna djelatnost tvrtke čije je sjedište u Zagrebu je trgovina naftom i naftnim derivatima kroz 51 benzinski servis diljem Hrvatske. Svi servisi su multifunkcionalni centri za usluge, a trenutno uključuju 28 VIVA trgovina s više od 3.500 artikala, kompletnu ponudu OMV-ovih ulja i maziva, kafiće/restorane, najmodernije autopraonice te dječja igrališta.

Skupina OMV, čiji je dio i OMV Hrvatska d.o.o. vodeća je naftna tvrtka u Srednjoj Europi u području prerade i trgovine naftom, prisutna u trinaest srednjoeuropskih država.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara