Opel Astra GTC 'nabrijana' na 164 KS

Opel Astra GTC jedan je od automobila koji privlače pažnju samo prilikom lansiranja, no broj njegovih poklonika nije malen, a glavni je razlog njihove naklonosti atraktivan izgled posljednje dvije generacije 'vatrenog' hatcha.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Opel izvrsno primjenjuje vizualne karakteristike coupea na male hatcheve, ne može se reći da je postava motora koje u njih ugrađuje briljantna. Na primjer, 1.4-litrena turbo jedinica razvija tek 120 KS i 175 Nm okretnog momenta te omogućuje ubrzanje do 'stotke' za razočaravajućih 11 sekundi. Čak i Renault ima 1.2-litrenu turbo jedinicu koja razvija istu snagu, dok Ford do može postići 1-litrenim EcoBoostom.

Logičan je zato korak za sve vlasnike ovog automobila obratiti se kvalitetnom tuneru. Schiftech Engineering ponudio je zanimljivo rješenje: remapirao je ECU jedinicu i podigao snagu spomenutog 1.4-litrenog turbo motora na 164 KS te povećao okretni moment na 288 Nm. To su već respektabilne brojke koje nadmašuju gotovo sve tvorničke 1.4-litrene turbo jedinice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara