Osam Porscheovih noviteta

Osam Porscheovih noviteta

INTERNETOM je počeo kružiti popis planiranih Porscheovih noviteta koji se navodno temelji na insajderskim informacijama. Krenimo redom...

Panamera V6 i diesel - 2010

Porsche bi krajem 2010 trebao predstaviti V6 benzinsku i dizelsku inačicu svoje nove limuzine. Za očekivati je kako ovi modeli neće imati izvedbe s pogonom na sva četiri kotača jer je osnovna zamisao da budu jeftiniji, lakši i ekonomičniji, posebice dieselska verzije.

Novi Cayenne - 2010

Sljedeće bi godine na tržište trebala stići i nova generacija Porscheovog SUV-a. Radit će se o modelu s nešto zaobljenijim vanjskim linijama, dok bi najveću promjenu „ispod kože“ trebao činiti unaprijeđeni V8 motori predstavljeni s Panamerom. Očekuje se također kako će novi model biti lakši te ekonomičniji, a napredovat će i vozna svojstva.

Cayenne Hybrid - 2011

U želji da poveća ekonomičnost budućeg Cayenna Porsche će tržištu ponuditi i njegovu hibridnu inačicu koja će koristiti paralelni hibridni sustav, a valja reći i kako će na kraćim relacijama biti moguće koristiti isključivo električni pogon.  Konačni rezultat bi trebao biti 30 -postotno smanjenje potrošnje.

Panamera Hybrid - 2011

Panamera bi također trebala dobiti hibridnu inačicu, no najvjerojatnije se neće raditi o istom pogonskom sklopu kao u Cayennu. Panamera će najvjerojatnije imati pogon samo na stražnje kotače, a ne na sva četiri. Na europska bi tržišta trebala stići s V6, a na američkom bi se trebala pojaviti verzija s V8 benzincem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi 911 - 2012

Sljedeća generacija modela 911 bi na tržište trebala stići sredinom 2012. Što se dizajna tiče Porsche će se držati svoje filozofije minimalnih izmjena, no ipak svaka bi karoserijska površina trebala biti nova.  Novi bi modeli, coupe i cabrio, zahvaljujući dužem međuosovinskom razmaku trebali biti i nešto duži i širi. Novi ovjes i prokušana, ali unaprijeđena motorizacija će ponovno garantirati vrhunske vozne karakteristike koje su ovaj automobil učinile jednim od najpoželjnijih na svijetu.

Novi ulazni model - 2012

Do kraja 2012. Porsche bi ponudu mogao proširiti novim ulaznim modelom koji bi novu čelično-aluminijsku platformu trebao dijeliti s Audijevim R4 i VW-ovim Bluesportom. Radit će se o malenom coupeu sa središnje smještenim pogonom. U priču još treba uključiti 4-cilindrični turbo benzinac najvjerojatnije obujma od 2.0 litre i snage iznad 250 KS. Trenutno se ovaj model vodi pod oznakom "novi 3562, no konačni naziv za sada ostaje nepoznanica.

Manji SUV (Rockster) - 2013

Slično je i s manjim SUV-om kojega su mediji prozvali Rockster, no njegov dolazak je već više puta službeno opovrgnut. Ipak, većina je uvjerena kako Porsche u vidu sve snažnijeg trenda downsizinga sprema kompaktni SUV koji bi svakako privukao veliki broj kupaca. Kao osnova za razvoj ovog automobila bi navodno trebao poslužiti Audijev Q5. Možemo očekivati karakteristični Porscheov styling i novu, možda čak i 4-cilindričnu turbo motorizaciju.

928 cabrio i coupe - 2013

Kako bi se Panamerin razvoj mogao isplatiti, a kako bi se zadovoljile želje dijela Porscheovih klijenata za povratkom legendarnog coupea Porsche bi u skoroj budućnosti trebao predstaviti novi 928. Ovaj bi automobil bio tehnički blizanac Panamere, a konkurenciju bi mu činili modeli poput Bentley Continental GT i Maserati GranTurismo/GranCabrio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara