Osvježeni Scirocco R do 'stotke' stiže za 5.5 sekundi!

Osvježeni Scirocco R do 'stotke' stiže za 5.5 sekundi!
Osvježeni Scirocco R predstavljen je još u ožujku na auto showu u Genevi, no nedavno objavljeni detalji o njemačkom hot-hatchu otkrivaju koliko je zapravo njegov agregat od 280 KS utjecao na performanse. Naime, ubrzanje do 100 km/h sada traje fantastičnih 5.5 sekundi uz opcionalni DSG mjenjač.

### 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ova je brojka vrlo impresivna za jedan hatch s prednjim pogonom, pogotovo uzimajući u obzir da Seat Leon Cupra može odraditi isto ubrzanje za 5.7 sekundi opremljena 2.0-litrenim TSI agregatom iste snage. Scirocco R može pomesti i ostalu konkurenciju, uključujući uzdanice Hyundaija, Opela i Alfe Romeo, no još vise fascinira činjenica da je brži i od osnovnog Porsche Boxtera kojem je potrebno 5.8 sekundi do ‘stotke’. Dvovratni je Volkswagen brži i od svakog Audija A5 unatoč drastično manjoj cijeni.

Iako se radi o starijem modelu, VW je dobro pokrio njegove ‘bore’ novim svjetlima, LED stražnjim svjetlima i alu-felgama preuzetim od Golfa R. Putnička je kabina dobila i novi upravljač te navigacijski sustav.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara