Otkrivena nova Škoda Fabia

Nakon brojnih teasera, Škoda je konačno objavila i prve službene fotografije nove Fabije koja će svoju premijeru imati na jesenskom auto showu u Parizu. Kako ste već mogli čitati i na autoclick.hr, model je baziran na VW-ovoj PQ26 platformi koja se prvi put pojavila ove godine u novom Polu. Automobil je izgubio 65 kg na težini tako da osnovni model teži tek 908 kg.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ispod poklopca motora skrivaju se efikasne 3 i 4-cilindrične jedinice kompatibilne s Euro 6 standardima. Osnovni benzinac 1.0-litrena je, 3-cilindrična MPI jedinica od 60 KS s direktnim ubrizgavanjem goriva, a najjači benzinski agregat je 1.2-litreni, 4-cilindrični TSI od 110 KS.

Prilikom lansiranja bit će dostupan i 1.4-litreni, 3-cilindrični dizelski motor čija će se snaga kretati od 75 do 105 KS, dok će se tijekom 2015. godine pojaviti i 1.4-litrena TDI jedinica od 75 KS opremljena start/stop sustavom i sustavom za regeneraciju kinetičke energije. Sudeći po dosadašnjim izvještajima, Škoda ne namjerava lansirati vrhunsku vRS varijantu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara