Otkriveni detalji o novom Golfu koji dolazi tek za 5 godina

Iako ćemo na sljedeću generaciju VW Golfa morati pričekati još 5 godina, njemački je proizvođač odavno započeo njegov razvoj. Zbog restrikcija Europske unije glede emisija CO2 koje će stupiti na snagu 2020. godine, VW-ovi će inženjeri do tada morati usavršiti brojne sustave na njegovom najprodavanijem modelu, a neke od inovacija poznate su već sada.

### 

Brutalan aerodinamički paket XL1 modela poslužit će tako kao inspiracija za novi Golf. To bi moglo rezultirati manjom visinom u odnosu na aktualnu generaciju, no sasvim je sigurno da će styling u cjelini biti karakteristično prepoznatljiv. MQB platforma omogućit će također smanjenje težine vozila ispod 1100 kg.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volkswagen će svoje modele u sljedećih nekoliko godina opremiti novom tehnologijom koja omogućuje gašenje motora pri krstarenju, tj. pri vožnji jednakom brzinom, ali i prilikom vožnje nizbrdo ili pak usporavanja.

Također, električni turbopunjači namijenjeni motorima malog kapaciteta tjerat će zrak kroz turbinu dok će motor usporavati što će pak pripremiti turbinu za pružanje pune snage jednom kada se ponovno pritisne papučica gasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara