Otvoren "Škoda Auto Parts Center"

KRAJEM siječnja otvoren je obnovljen centar za originalne dijelove i dodatnu opremu u Mladá Boleslavi. Centar je proširen za dodatnih 13.000 četvornih metara zbog rastućih zahtjeva domaćeg i inozemnog tržišta originalnih dijelova i dodatne opreme.

Na samom početku izgradnje Škoda Auto Parts Centra, unaprijed je planirano daljnje proširenje kompleksa zbog očekivanog razvoja prodaje i povećanja raznolikosti segmenata, što je omogućilo povećanje kapaciteta svih skladišnih prostora bez potreba za obustavom svakodnevnih aktivnosti.

 Škoda Auto Parts Centar (SPC) prvi put je stavljen u pogon 1999. godine s investicijom od 1,3 milijarde kruna, a  radi se o najvećem i najmodernijem logističkom centru u centralnoj i istočnoj Europi. Posljednje proširenje na konačnih 50.000 četvornih metara donijelo je više od 100 novih radnih mjesta, a ukupni broj zaposlenih povećan je na 490. O veličini kompleksa i njegovom kapacitetu najbolje govori podatak da posjeduje 32 utovarne rampe, a svaki dan može prihvatiti ili isporučiti do 18.000 artikala, što je ekvivalentno prometu od 150 kamiona.

Paralelno s proširenjem izvedena je cjelokupna modernizacija, dok je skladište za sitne dijelove u potpunosti automatizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Škoda Auto Parts centru je trenutačno uskladišteno otprilike 70.000 originalnih dijelova svih marki VW-koncerna. Otprilike polovicu od toga čine originalni dijelovi i dodatna oprema marke Škoda, a odnose se na nove i starije Škoda modele kojih je danas u uporabi više od 4,3 milijuna.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara