Ovako je trebao izgledati Bugatti Chiron

Ovako je trebao izgledati Bugatti Chiron

 Foto: Bugatti

IAKO Chiron izgleda kao da je s drugog svijeta, a takav mu je i sadržaj, Chiron je mogao izgledati još radikalnije. 
 
Sudeći po prvim dizajnerskim izletima Chiron je inicijalno trebao biti bez sada već prepoznatljivih osam očiju, čime bi se otvorio prostor za slaganje prvoklasne aerodinamike. Prvi dizajn potpisuje Sasha Selipanov, a njegov prijedlog je proglašen najuspješnijim. Nakon toga Selipanov se pridružio Bugattijevom timu i radi na razvoju proizvodne izvedbe, javlja CNET.
 
Kao što je vidljivo, najveće promjene je nasljednik Veyrona dobio sprijeda. Sasvim je jasno kako je u funkcija stavljena ispred forme, a važnost aerodinamike stavljena na čelno mjesto interesa. Nimalo čudno kada se u priču ubaci podatak o pogonskom stroju kojem treba osigurati dovod svježeg zraka u neizmjernim količinama.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Bugattiju su navodno čak razmišljali ukloniti bočne retrovizore i zamijeniti ih kamerama, no od te ideje se odustalo. Bar dok legislativa ne dopusti korištenje takvih sustava. 
 
Posljednje informacije govore kako je pitanje vremena kada će Bugatti Chiron prijeći trenutnu granicu od 420 km/h, a sve su brojnije informacije kako je cilj postavljen na 300 mph, odnosno 482,7 km/h. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara