Ove će motore dobiti nova Škoda Fabia

U usporedbi s aktualnim modelom, nova Škoda Fabia bit će 17 posto efikasnija u potrošnji goriva te će njeni motori biti u potpunosti usklađeni s najnovijim Euro 6 standardima. U ponudi će se naći četiri benzinska agregata, počevši od 1.0-litrene, 3-cilindrične MPI jedinice s direktnim ubrizgavanjem goriva do 1.2-litrenog, 4-cilindričnog TSI agregata. Snaga motora varirat će od 60 do 110 KS.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među dizelašima naći će se i nova 1.4-litrena, 3-cilindrična jedinica s direktnim ubrizgavanjem goriva i aluminijskim blokom koja će razvijati od 75 do 105 KS. Postava dizelaša upotpunit će se 2015. godine lansiranjem 1.4-litrenog TDI-a od 55 kW koji će biti opremljen start/stop sustavom te sustavom za obnovu kinetičke energije. GreenLine varijanta imat će i gume niskog otpora te biti aerodinamički optimizirana. 'Zelena' će tako Fabia trošiti tek 3.1l/100km uz emisiju CO2 od 82g/km.

Osvježena Fabia bit će ujedno i 65 kg lakša u odnosu na prethodnika, a osnovna 1.0 MPI varijanta težit će samo 980 kg. Svečana premijera zakazana je za auto show u Parizu, a model će biti otkriven online već u narednim tjednima. Početak prodaje predviđen je za kraj 2014. ili početak 2015. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara