Ovo je Rolls Royce budućnosti

Ovo je Rolls Royce budućnosti

 Foto: Rolls Royce

BRITANSKA premium marka pridružila se proslavi BMW-ove stogodišnjice prigodnim konceptom. 
 
Iza imena 103 EX krije se dosad najnapredniji koncept iz Rolls Roycea. Osim dramatičnog dizajna ovo vozilo je u potpunosti autonomno, a jedina prava poveznica sa gamom je činjenica da je automobil ručno izrađen, a tako će navodno biti i u budućnosti. 
 
Najnovija tehnološka dostignuća omogućit će kompaniji da svoje klijente uvedu u samo stvaranje vozila, kao što je to nekad bio slučaj. Postavljen je na 28-inčne kotače izrađene iz 65 komada aluminija i zatvorene u kućište što vozilu daje konturu katamarana. Kabina se zatvara staklenom kupolom koja može poslužiti i kao nadstrešnica. U tom slučaju na podlogu će se projicirat crveno svjetlo kao simulacija crvenog tepiha. Gospodski nema što, ali i bez nekog smisla kao mnogo stvari u životu. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gotovo jednako fascinantan je interijer vozila lišen prednje armature i upravljačkih komandi. Tu je zato "Eleanor", virtualni asistent i šofer, koji će kao u Sci-Fi filmovima voziti vlasnika do odredišta i pritom komunicirati s njime o itinereru, mogućnostima i planovima na putovanju. Sve informacije o vozilu i vožnji ispisuju se na ogromnom prednjem OLED zaslonu, a centralno mjesto prepušteno je vrhunskom analognom satu. 
 
Na ovom konceptu možete zaboraviti na V12 motor za kojeg u Rolls Royce znaju da će uslijed eko trendova nažalost izumrijeti. Pogon je električni, a specifikacije nepoznate. 
 
I na kraju recimo da koliko god ovaj automobil izgledao futuristički on doista najavljuje kako će izgledati automobili u budućnosti. Bar kad je Rolls Royce u pitanju. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara