Panoz Abruzzi Spirit of Le Mans

NEKA vas dugačko ime ne zbuni jer se radi o novom, ekstravagantnom sportskom modelu koji je, kao što mu i samo ime kaže, posvećen legendarnoj francuskoj stazi, na kojoj je nedavno održano prvo predstavljanje.

Proizvodna serija će biti ograničena na 81 primjerak, po jedan za svaku godinu Le Mansa – od 1923. do 2013. kada će se okončati Spiritova proizvodnja. Ovdje u obzir moramo uzeti one godine kada se utrka nije održavala, primjerice za 2. sv. rata i sl.

Tehnički podaci nažalost još uvijek nisu otkriveni, no pretpostavlja se kako će Spiritov pogonski stroj razvijati snagu od 600 KS, a maksimalni okretni moment bi se trebao kretati oko 600 Nm.

Radit će se o sprijeda smještenom motoru koji će pokretati stražnje kotače. Pored nepoznatih tehnikalija, nepoznata je ostala i cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od posebnosti valja istaknuti navodno vrhunsku aerodinamiku te odličan downforce s kojim će Spirit nevjerojatno "držati cestu". Nadalje tu je i REAMS (Recyclable Energy Absorbing Matrix System) karoserija.

Nije nam baš najjasnije o čemu se točno radi, no ovaj je materijal navodno lakši i od ugljičnih vlakana, a čvrstoća mu je ista. Također, može se i reciklirati, a izražena elastičnost čini ga otpornim na manje mehanička oštećenja.

Kako je to već slučaj kod modela ograničene serije, svaki će primjerak biti označen posebnom pločicom svog rednog broja i godine kojoj je posvećen. Također, na svakoj će biti ispisana i imena pobjednika i vozača iz te godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara