Pet zvjezdica za Renault Modus

Pet zvjezdica za Renault Modus

RENAULT Modus kreće u prodaju kroz nekoliko dana, a dobra vijest iz EuroNCAPA će mu zasigurno doprinijeti u etabliranju na tržištu.

Modus je prvi microvan koji je u testiranjima renomirane organizacije uspio osvojiti maksimalnu ocjenu – pet zvjezdica. I ne samo to, Modus je prvi automobil u klasi s četiri osvojene zvjezdice na području dječje sigurnosti.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovime je Renault napravio značajan korak u domeni pasivne i aktivne sigurnosti pokazavši da i mali automobili mogu pružiti dostojnu zaštitu za svoje putnike. Posljednji u nizu uspjeha učinio je Renault predvodnikom na razvoju sigurnosti. Podsjetimo, čak sedam njegovih automobila je na crash-testovima osvojilo maksimalnih pet zvjezdica.Kako stoji u priopćenju EuroNCAP-a, testovi su pokazali da ključ uspjeha francuskog microvana leži u detaljnom razvoju projekta. Tako Modus posjeduje odlično zaštićenu zonu oko kabine s konstrukcijskim rješenjima koja apsorbiraju energiju i sprečavaju prodor dijelova motora u kabinu. Putnike štiti šest zračnih jastuka, a uz specijalne zatezače pojaseva, Modus posjeduje i ISOFIX pričvršćenja. 

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara