Peugeot i golf

PEUGEOT je vezan uz golf već gotovo 80 godina. Od kad je Jean-Pierre Peugeot osnovao svoj golf klub 1929. godine, Peugeot se postupno sve više uključivao u svijet golfa.

Danas Peugeot daje svoj doprinos svim segmentima golfa - od amaterske do profesionalne igre, naročito kroz organizaciju Peugeot Challenge Cupa, natjecanja otvorenog za sve ljubitelje golfa.

Od 1985. godine, kad je Peugeot Challenge Cup pokrenut, broj zemalja koje ga organiziraju stalno je u porastu. U 2008. godini Peugeot Challenge Cup organizirale su 24 zemlje.Više od 550.000 igrača sudjelovalo je na turnirima od početka njihovog organiziranja, na najprestižnijim golf terenima.

Peugeot International Pro-Am

Od 2004. godine Peugeot organizira turnir Pro-Am. Na ovom prestižnom natjecanju sudjeluju finalisti Peugeot Challenge Cupa, po jedan muški i jedan ženski igrač, koji igraju uz profesionalne igrače ali i igrači amateri koji se žele sami prijaviti i natjecati se s profesionalcima. Turnir traje tri dana i igra se na najprestižnijim golf terenima u okolici Pariza: Joyenval Golf Course, Saint Germain Golf Course i Paris International Golf Club.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peugeot Challenge Cup. u Hrvatskoj

Peugeot Challenge Cup 2008. održan je ovog vikenda u Golf & Country Clubu u Zagrebu u organizaciji Peugeot Hrvatska. Turnir se igrao u nekoliko različitih kategorija, za dame, gospodu, seniore i seniorke, prema različitim hendikepima i načinima igre.

Ove godine na Peugeot Challenge Cupu sudjelovalo je čak 110 golfera amatera, a plasman na internacionalni Pro-Am turnir, koji će se održati u Parizu od 27. do 29. kolovoza, odličnom igrom ostvarili su gđa. Ksenija Vrbanić i g. Enver Beriša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara