Peugeot predstavlja 407 Coupe

NAJZANIMLJIVIJI Peugeotovog izložak u Ženevi je studija pod imenom 407 Coupe Prologue iz koje su vidljivi ne samo obrisi, već i konačan izgled novog coupe modela na osnovi 407-ice.

Jedna od najvećih zvijezda predstojećeg salona pruža odličan uvid u ono što nas čeka iduće godine. Svi koji su bili očarani automobilima kao što su 406 Coupe i novi 407 znaju na što mogu računati.

Dizajn novog francuskog ljepotana potpisuje kućni odjel Peugeot Style Centre, kojem je s punim povjerenjem dan projekt razvoja najvećeg coupea u gami. Prednjim krajem dominira veliki dvodijelni otvor usisnika zraka, te snažno položen poklopac motora. Središnje mjesto rezervirano je za lava koji je opet narastao. Položenu formu naglašavaju razvučena prednja svjetla, a za dozu ekskluzivnosti brinu se tzv. škrge u kutu odbojnika. Stražnji kraj osmišljen je s manje mašte, ali je ukupni dojam vrlo dobar.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija vrlo bliska serijskoj izvedbi je postavljena na 19-inčne alu-naplatke, koji će naravno do početka proizvodnje biti svedeni na standardnu mjeru. Isto vrijedi i za unutrašnjost. Putnički prostor koncepta izveden je u atraktivnoj kombinaciji crvene kože i aluminijske dekoracije. Centralna konzola presvučena je sjajnom crnom bojom što u konačnici djeluje vrlo efektno.

Predstavljanje koncepta iskorišteno je za daljnju aktualizaciju V6 HDi dizelskog agregata, koji se odnedavno nudi u modelu 607. U ovom slučaju maksimalna snaga je povećana na preko 200 KS, a okretni moment iznosi 440 Nm. Prednost je dama šest-stupanjskom sekvencijalnom mjenjaču.

Peugeotov štand ove godine obiluje novitetima. Paralelno sa studijom bit će prikazani atraktivni mališani, modeli 107 i 1007, te 206 CC opremljen dizelskim 1.6 HDi motorom.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara