Porsche Cayenne: Prodaja jenjava

KATASTROFALNA prodaja Porscheova SUV-a na sjeverno-američkom tržištu uzima sve veće razmjere. Stotine Cayennea stoje na skladištu, a proizvodnja za tržište SAD zaustavit će se sa zadnjim danom tekuće godine.

Dakle, nove modelske godine za Cayenne neće biti već će na tržištu biti dostupna samo vozila proizvedena ove godine. I tako sve dok se ne iscrpe zalihe.

A to bi moglo potrajati, jer na skladištima svoje vlasnike čeka oko 1.900 primjeraka. Prema trenutnom intenzitetu prodaje to je dostatno za gotovo dva mjeseca, a sudeći po trendovima, i za koji tjedan više.

Ponuda je tijekom ljeta obogaćena specijalnim serijama modela. Primjera radi, Porsche Cayenne S u Titanium izvedbi stoji 65.715 USD ili prema trenutnom tečaju oko 285.000 kn. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu modelsku godinu (2008) Porsche će predstaviti početkom godine na detroitskom salonu automobila, a prodaja će uslijediti nekoliko mjeseci kasnije.

Prošle godine prodaja Porscheovog terenca na tržištu SAD-a pala je za 24,9 posto i zaustavila se na 13.607 primjeraka. Još porazniji su podaci za 2006. godinu. U prvih sedam mjeseci Amerikanci su kupili tek 6.629 vozila što je pad od daljnjih 14,3 posto u odnosu na godinu prije.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara