Porsche i VW će dijeliti platforme

Porsche i VW će dijeliti platforme

PREMA riječima novog Porscheovog šefa, Michaela Machta, stuttgartski bi proizvođač u skoroj budućnosti trebao svoje platforme na kojima se temelje modeli 911 i Panamera podijeliti s ostatkom VW Grupe.

Razlog tome je dakako u smanjivanju troškova poslovanja, odnosno razvoja i proizvodnje budućih modela, a posebno sada kada je Porsche postao dio najvećeg europskog automobilskog koncerna. Istovremeno, Porsche dakle postati i snažni dio VW Grupe, no Macht je svjestan kako je jako bitno da Porsche zadrži visoki stupanj autonomnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panamerina platforma bi, prema Machtovim riječima, mogla poslužiti za razvoj mnogih modela unutar VW Grupe koji su još uvijek u razvoju ili konceptnoj fazi. Macht je također potvrdio kako bi ostalim brandovima mogla biti ponuđena i platforma modela 911.

Porsche trenutno s ostatkom VW Grupe dijeli platformu modela Cayennea, koji je razvijen u suradnji s Audijem i VW-om, a u igri je i zajednički V6 motor iz Cayennea. Što se tiče motora suradnja ne bi trebala biti proširivana jer upravo u pogonskim strojevima Porsche vidi svoju najveću posebnost koja ga odvaja od ostatka konkurencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara