Porsche pred značajnim širenjem ponude

NAKON što smo prije koji dan prenijeli vijesti iz njemačkih izvora kako će Porsche u narednom razdoblju tržištu ponuditi manju limuzinu temeljenu na Panameri s kojom bi konkurirao BMW-ovoj seriji 5 i sličnim modelima, stižu vijesti o novim modelima.

U Porscheu bi se tako htjeli posvetiti radu na novom superautomobilu sa središnje smještenim motorom. Radilo bi se o konkurentu Ferrarijevoj 458 Italiji, Mclarenovom MP4-12C i Lamborghinijevom Gallardu. Konačnu riječ će dakako imati roditeljski Volkswagen. Navodno se tek razmatra mogućnost odobravanja ovog projekta, a Porscheovu želju je potvrdio i sam šef stuttgartskog proizvođača Mathias Müller.

Za razliku od 918 Spydera, ovaj bi novitet bio klasični serijski model, dakle unaprijed neograničene serije i nešto prihvatljivije cijene. U ponudi će se performansama smjestiti iznad 911-ice, a ispod već spomenute 918-ice. Kupci bi na izbor imali coupe i cabrio verziju, dok je styling navodno skoro priveden kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi masa ovog automobila bila minimalna za izradu konstrukcije u Porscheu se namjeravaju značajnije poslužiti plastikom ojačanom ugljičnim vlaknima i drugim naprednim materijalima. Motorizacija još uvijek nije odlučena, no za borbu sa spomenutom konkurencijom Porscheu će trebati motor snage između 550 i 600 KS. Kao izbor trenutno se prvenstveno nameće 3.8 redni 6-cilindrični bi-turbo iz GT2 RS snage 625 KS.

U Porscheu smatraju kako bi se godišnje moglo prodati oko 2.500 do 3.000 primjeraka ovog modela. Cijeli projekt će dakako ovisiti upravo o studiji isplativosti na temelju koje će i biti donijeta konačna odluka, pa se nadamo kako ćemo vas uskoro moći razveseliti dobrim vijestima.

Na kraju dodajmo samo i kako je Porsche već potvrdio proizvodnju kompaktnog SUV-a temeljenog na Audiju Q3, a očekuje se i potvrda novog ulaznog coupe/kabrioleta temeljenog na VW-ovom konceptu Bluesport.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara