Posljednje informacije o Astrinoj obitelji

POSLJEDNJA generacija Opelovog kompakta, prvotno predstavljena u izvedbi s petorim vratima, uskoro će biti dostupna u nekoliko karoserijskih izvedbi. Točnije, pored standardne verzije u ponudi će se naći verzija s tri vrata, coupe, cabrio, karavan, 4x4 te MPV.

Nova Astra s petorim vratima samo što nije stigla u prodajne salone, a proširenje ponude prema posljednjim saznanjima možemo očekivati u drugoj polovici sljedeće godine. Naime, 2010/2011. bi se uz hatchbacka s pet vrata na tržištu trebali pojaviti verzija s parom vrata manje, karavanski i cabrio model.

Mlađi i manji brat Insignie Sports Tourera bi trebao predstavljati praktično, a opet vizualno privlačno rješenje za manje obitelji s nešto dužim međuosovinskim razmakom od standardnog modela. Kabrioletski Twintop će svakako biti najatraktivniji model u ponudi, a motorizaciju bi, poput karavana, trebao većim dijelom posuditi od standardnog modela.

Coupe i 4x4 bi trebali slijediti godinu dana kasnije. Pretpostavlja se kako će se coupe vizualno značajnije razlikovati od klasičnog hatchbacka po uzoru na Renaultov Megane Coupe ili bolje reći VW-ov Scirocco, a mogao bi nositi i naziv Calibra. Ovaj bi model trebala krasiti bogatija oprema te najsnažniji 2.0 turbo snage 240 KS te pogon na sva četiri kotača.

Kompaktni SUV je trenutno must have za svakog respektabilnog proizvođača, pa ga tako u svojoj ponudi planira i Opel. Vjeruje se kako će podignuta Astra biti dostupna s pogonom na prednje te na sva četiri kotača, a manji turbo motori garantiraju prihvatljivu ekonomičnost.

Na kraju bi ponuda Astre trebala biti zaokružena modelom koji će zamijeniti MPV Zafiru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara