Posljednje informacije o novom Mondeu

Posljednje informacije o novom Mondeu

PREDVODNIK Fordove europske obitelji bi uskoro trebao dobiti nasljednika. Insajderi kažu kako će se raditi o automobilu većeg stila, bogatije opreme i učinkovitije motorizacije, a sve će rezultirati "guranjem" Mondea prema višem segementu.

Ford će i dalje ostati pri svojoj, odlično prihvaćenoj filozofiji tzv. kinetičkog dizajna, pa bi novi Mondeo svakako trebao biti izgledom dinamičniji od trenutnog modela. Novi bi Mondeo u skladu s posljednjim trendovima, s višim bočnim linijama, nižim krovom i sličnim detaljima, trebao puno više nalikovati coupeu nego klasičnoj limuzini. No, Ford bi trebao otići i korak dalje te tržištu ponuditi još dinamičniju verziju po uzoru na VW i Passat, odnosno Passat CC.

Budući Mondeo će karakterizirati veća maska motora, izduženija svjetla, izraženiji poklopac motora i lukovi blatobrana, dok bi straga u snažnijim modelima mogli vidjeti difuzor i skromni stražnji spojler. Ova će značajke Mondeo uglavnom podijeliti sa sljedećom generacijom Focusa, čiji se dolazak očekuje tijekom sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interijer će također pokazati da se Ford naumio približiti snažnoj njemačkoj konkurenciji i ozbiljno im pomutiti račune. Navodno će se raditi o pomodnom uređenju koji će ciljati prvenstveno na mlađe kupce, odnosno futuristički orijentiranoj putničkoj kabini po uzoru na nedavno predstavljeni C-Max.

Model će se temeljiti na modificiranoj i unaprijeđenoj platformi trenutnog modela, što znači kako možemo očekivati poprilično slične dimenzije, ali i još bolje vozne karakteristike. Inače, novi će model pokretati 4-cilindraši, odnosno turbo EcoBoost benzinski motori manjeg obujma s 20% nižom potrošnjom goriva, ali istom ili većom snagom od sadašnjih. Slično se očekuje i s dizelskim motorima.

Kako sada stvari stoje cijene novog modela bi trebale odgovarati onima trenutne generacije. Inače, predstavljanje konceptne najave novog Mondea se očekuje za otprilike godinu i pol, dok bi produkcijska izvedba trebala stići 2012.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara