Predstavljamo super atraktivnu minijaturu za potpunu Mercedesovu prevlast

Predstavljamo super atraktivnu minijaturu za potpunu Mercedesovu prevlast

 Foto: Mercedes

NAKON što je svoj dizajn pretočio u plovila i zrakoplove Mercedesov odjel dizajna novim je proizvodom osvojio i golf terene. 
 
Punim imenom Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car je u svakom slučaju najveća novost u svijetu golferskih autića u posljednjih 30 i više godina. Nastao u suradnji Mercedesovih dizajnera sa Daimlerovim Think & Act Tank Business Innovation odjelom i renomiranim proizvođačem golf autića Garia ovaj je automobil iz korijena redefinirao transport za golf terene. 
 
Cijela priča startala je 2013. godine kada je Mercedes pozvao sve zainteresirane da pošalju svoje ideje za Mercedesovo vozilo namijenjeno golf terenima. Izuzetno velik interes i mnoštvo zanimljivih ideja bili su jasni signal da se krene u evoluciju golferskog automobila. Tehničku osnovu dao je Garia, a poslovni model projekta osmislio prije spomenuti Daimlerov odjel.
 
 
I doista, Mercedesov dizajn vrlo je uspješno pretočen u novo okruženje. Poštujući ograničenja klase po pitanju vanjskih gabarita i prevjesa stvoren je dinamično nastrojen automobil koji se u svakom detalju razlikuje od konvencionalnih golf autića. Najuočljivije posebnosti vanjskog dizajna su zakrivljeni vjetrobran i stražnji spojler koji ujedno služi kao držač torbi za golf. U duhu pravih sportaša automobilčić je dobio i stražnji difuzor od karbona.
 
Jednako originalan pristup primijenjen je i u kabini. Ispod ugodne fotelje nalazi se hladnjak, a pretinac ispod prednje armature služi za držanje golf loptica u nizu. Tu su i držači za boce, ali i info zaslon dijagonale 10,1 inča i razlučivosti od 2.560 x 1.600 piksela. Prikazuje informacije o vozilu (autonomija, brzina i sl), dok je veći dio površine rezerviran za prikaz rasporeda golf terena i svih pratećih informacija. 
 
Zahvaljujući potpunoj opremi koja uključuje i prednje disk kočnice ovaj autić smije i na javne prometnice. A u tom slučaju valja imati na umu kako Golf Car pokreće 3 kW snažan elektromotor. Nosivost mu je 460 kg, brzina je ograničena na 30 km, a autonomija iznosi odličnih 80 km. Vrijeme punjenja litij-ionske baterije je šest sati. 
 
Proizvedena su tek dva primjerka, a ovisno o interesu javnosti Garia će naknadno donijeti odluku o startu serijske proizvodnje. U slučaju pozitivne odluke prodaja bi bila isključivo putem digitalnih kanala.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara