Predstavljen osvježeni Audi A4

Predstavljen osvježeni Audi A4

AUDI je predstavio osvježenu izvedbu modela A4, najbližeg konkurenta nedavno predstavljenoj novoj generaciji BMW-ove serije 3 i Mercedesove C klase. Dolazak tzv. facelifta na tržište se očekuje za koji mjesec, a obuhvaćene su limuzinska, karavanska Avant, Allroad quattro i S4 izvedba.

Ukratko, izmjene su podjednako estetske kao i tehničke prirode, pa su primjetne određene modifikacije vanjskog i unutrašnjeg dizajna, kao i poboljšanja motorizacije u vidu manjeg povećanja snage i smanjenja potrošnje.

Redom, primjetna su manje izmjene maske motora i svjetala, što je posebno vidljivo na LED svjetlima za dnevnu vožnju. Novu formu dobili su poklopac motora i branik te na njemu svjetla za maglu. Straga su nova stražnja svjetla s izmijenjenim rasporedom LED lampica te novi branik s izraženijim završetkom ispušnih cijevi.

U unutrašnjosti naglasak je bio na povećanju dojma kvalitete interijera, odnosno upotrijebljenih materijala i same izrade. Određene su promjene uočljive i na upravljaču, prekidačima, MMI sustavu i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod motorizacije valja prvenstveno reći kako je unatoč povećanju snage i okretnog momenta (istina riječ je o manjim izmjenama), prosječna potrošnja smanjena za oko 11%. Kupcima će na izbor i dalje stajati široka ponuda standardnih motora te ručnih i automatskih mjenjača u ukupno 23 različite varijante, dok su stop-start sustavi i sustav regeneracijskog kočenja standardni dijelovi opreme.

Određena poboljšanja su učinjena i na ovjesu, a sve u cilju povećanja stabilnosti i udobnosti automobila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara