Proizveden 200 000. Kia cee´d

TVORNICA u slovačkoj Žilini proslavila je još jedan povijesni događaj - proizvodnju 200 000. cee'da. Jubilarni trovratni pro_cee'd Dakar žute boje namijenjen je stranci iz Njemačke.

Cee'd je na europskom tržištu vrlo popularan. 100 000. cee'd proizveden je u rujnu prošle godin, a nakon samo osam mjeseci proizvodnja se udvostručila. Tijekom ove godine, žilinska tvornica postavila je rekordnu proizvodnju 915 automobila na dan, 4.474 automobila u jednom tjednu i 19.300 automobila u jednom mjesecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 2748 radnika koji rade u dvije smjene, žilinska tvornica proizvodi više od 50 različitih verzija modela cee'd - peterovratni cee'd, cee'd Sporty Wagon i trovratni pro_cee'd te još deset različitih verzija terenca Sportage, a sve na šest finalnih montažnih traka koje dokazuju fleksibilnost tvornice.

U prosincu će tvornica započeti s proizvodnjom eksprimentalne ekološke tehnologije - s njenih traka stizat će eco_cee'd koji potvrđuje Kijinu spremnost proizvoditi automobile koji su manje štetni za okoliš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara