Proizvedena milijunta Opel Zafira

Proizvedena milijunta Opel Zafira
PRIJE nekoliko dana u tvornici u Bochumu proizveden je milijunti primjerak Opel zafire, jednog od najcjenjenijih modela u Opelovoj ponudi.

Široka paleta izvedbi i Flex 7 sustav priskrbili su Zafiri titulu najprodavanijeg modela u segmentu.

Zafira je lansirana u proljeće 1999. godine i od tada uvjerljivo drži titulu najprodavanijeg modela u klasi. Iako već vremešan, model iz godine u godinu bilježi sve bolje prodajne rezultate.

Prodaja u Europi je samo u protekloj godini skočila 5,4 % i zaustavila se na 247.950 prodanih primjeraka. Čak su i specijalne izvedbe Zafire, sportska OPC sa 7.200 i ekološka CNG (prirodni plin) sa 5.000 prodanih primjeraka ostvarile zamjetne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao najveća prednost Zafire nameće se Flex 7 sustav sjedala zahvaljujući kojem model jedini u klasi serijski pruža sedam sjedala.

Također, sustav dopušta na vrlo jednostavan način (bez vađenja sjedala) preraspodjelu prtljažnog prostora čime je dodatno naglašena funkcionalnost.

Sjedala se preklapaju u podnicu, koja ostaje ravna, a prtljažni prostor je moguće povećati do maksimalnih 1.700 litara.

I dok su ostali modeli jedno vrijeme, zbog manjkave kvalitete, rušili godinama stjecan imidž, Zafira je ostala jedan od rijetkih modela, kojem skidaju kapu i najžešći protivnici russelsheimskog diva.

Uz Zafiru se ne veže niti jedan veći opoziv, što joj osigurava držanje relativno visoke cijene na tržištu polovnih vozila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara