Prva utrka, prva pobjeda!

PEUGEOT 908 HDi FAP, pod vodstvom tima Nicolas Minassian – Marc Gené, ostvario je fantastičnu pobjedu u prvoj utrci sezone Le Mans Series u Monzi, gdje se pojavio prvi put.

Ovaj uspjeh upotpunilo je i treće mjesto druge Peugeot ekipe – Stéphane Sarrazin – Pedro Lamy. Ova uspjeh rezultat je napornog rada tima Peugeot Total, koji je s radom na programu Le Mans započeo prije 16 mjeseci. Pobjednički automobil imao je samo dva problema, slabo zatvorena vrata nakon prvog ulijevanja goriva i paljenje signalne lampice pritiska ulja, srećom bez kvara.

Drugi je automobil također imao isti problem sa zatvaranjem vrata nakon prvog ulijevanja goriva, a potom je nakon prve šikane u 61. krugu zablokirao mjenjač u prvoj brzini. Stéphane Sarrazin, na drugoj poziciji, na nešto više od 20 sekundi iza broja 7, zaustavio se u boksu gdje su mehaničari promijenili upravljački blok mjenjačke kutije. Automobil je zaostao 5 krugova i vratio se na stazu na 12. poziciju. Stéphane Sarrazin odvozio je najbolji krug prije nego što je volan u ruke uzeo Pedro Lamy, koji je vratio automobil na 3. mjesto.

Slijedeća utrka iz Le Mans Series je početkom svibnja u Valenciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara