Prve snimke Peugeota 407

NAKON vječnog Peugeota 206 i predivne 307-ice Peugeot priprema još jednog ljepotana. Prve fotografije modela 407 najavljuju napad Francuza u srednju klasu gdje dosad nisu imali zapažen nastup.

Nasljednik vremešne 406-ice nudi idealnu kombinaciju. Velika doza francuskog šarma s stanovišta dizajna budi emocije. To nas i nije previše iznenadilo s obzirom na 407 Elixir, koncept koji je nedavno predstavio Peugeot.

Kad je pak u pitanju tehnika, Peugeot se poslužio danas popularnim receptom. Platforma će biti najvjerojatnije posuđena od sestrinskog Citroena C5, dok je motorna ponuda proširena modelima nastalim u suradnji s Fordom. Naime, uz poznate motore iz trenutne serije, ponuda će biti obogaćena novim HDI agregatima. Dizelsku gamu činiti će čak četiri agregata, i to redom 1.6/80 kW, 2.0 HDI/100 kW, 2.2 HDI/118 kW i 2.4 V6/132 kW.

407  u limuzinskoj izvedbi će biti predstavljen već iduće godine, a krajem iste stiže nam karavan. 406 coupe u prodaji ostaje još cijelu iduću godinu, dok će novi model biti predstavljen tijekom 2005. godine.

Službene fotografije novog modela Peugeot će objaviti početkom prosinca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara