Prvi rasni sportaš iz Kije dolazi iduće godine

Prvi rasni sportaš iz Kije dolazi iduće godine

 Foto: Kia

USPRKOS velikoj snazi korejske autoindustrije Kia i Hyundai u svojoj ponudi nemaju rasni sportski model. To će se uskoro promijeniti. 
 
Atraktivni koncept Kia GT nakon pet godina kuhanja po ladicama odgovornih konačno dolazi na scenu. Vijest je potvrdio šef australske podružnice tvrtke, Damien Meredith, rekavši u intervjuu za Motoring kako će CK stići krajem godine, i to po početnoj cijeni od oko 40.000 AUD, odnosno oko 26.000 EUR. 
 
 
CK je kodno ima za proizvodnu izvedbu prije spomenutog koncepta prikazanog još 2011. godine na sajmu u Frankfurtu, a koji je još tada naišao na odobravanje publike, ali stručne kritike. 
 
Sa obzirom da su se do danas okolnosti itekako izmijenile možemo zaboraviti na 5.0 V8 motor. Isto je potvrdio i Meredith rekavši kako će biti ponuđene dvije izvedbe. Najizgledniji je 3.3 V6 twin turbo iz ponude Genesisa, korejske premium marke, čiji će model G80 posuditi svoju platformu. Osim spomenutog motora koji u G90 razvija 365 KS i 509 Nm izgledna je i jedna slabija izvedba sa parom cilindara manje, dok bi naknadno mogla uslijediti i električna, odnosno hibridna izvedba. 
 
 
A ako ćemo o komercijalno imenu trenutno je Stinger najizgledniji, a i time bi bila jasno istaknuta poveznica sa nešto novijim konceptom, GT4 Stinger iz 2014. godine. 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara