PSA Peugeot Citroen HYbrid4: Na cesti od 2011.

PSA Peugeot Citroen HYbrid4: Na cesti od 2011.

PRIJE nekoliko mjeseci u tvornicama u gradovima Mulhouse i Sochaux lansirani su testni projekti radi proizvodnje dizelske hibridne tehnologije HYbrid4 sa 4 upravljiva kotača.

Uz primjenu najnovijih metoda kvalitete te dvije tvornice grupacije PSA Peugeot Citroën ujedinile su svoje ekipe u planiranju proizvodnog postrojenja za tehnologiju HYbrid4 koja će se nuditi od 2011. godine.

HYbrid4 objedinjuje dizelski HDi motor s elektromotorom ovjesu. Za takvu hibridnu modularnu arhitekturu koja se može primijeniti na više vrsta vozila bez obzira na klasičan termički motor, PSA Grupa je razvila inovativan stražnji ovjes koji će nositi elektromotor.

U mehaničkom odjelu tvornice u Mulhouseu, ekipe su započele s radom i izrada planova je u tijeku (optimizacija kvalitete, učinkovitosti i troškova rada svake ekipe). Njihov cilj je poboljšati buduću organizaciju odjela u kojem će se sklapati novi pogonski sklop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizelska tehnologija HYbrid4 ugrađena je već u nekoliko Peugeota 3008 u pogonu za izradu prototipova u Sochauxu. Ugradnja te tehnologije izvršena je u rekordnom roku zahvaljujući stručnom znanju stečenom posljednjih godina u izradi hibridnih pogonskih sklopova za Citroën C4 i Peugeot 308. Također, sustavna uporaba digitalnih alata, stvarnih i virtualnih modela, smještanje cijele ekipe zadužene za projekt Hybride u istu tvornicu i učinkovita podjela poslova zajedno su ubrzali razvoj.

Za nekoliko mjeseci, PSA Peugeot Citroën precizirat će točan plan za proizvodnju ove tehnologije u budućnosti.

PSA Peugeot Citroën predstavio je tehnologiju HYbrid4 na Salonu automobila u Parizu 2008. HYbrid4 s HDi motorom i električnim motorom straga nudi nekoliko prednosti. Uz veliki napredak u smanjenju potrošnje goriva i emisija C02 (do 35%), tehnologija nudi novi način vožnje na četiri upravljiva kotača zahvaljujući električnom motoru koji pokreće stražnje kotače. Crossover Peugeot 3008 i Citroën DS5 bit će prva vozila Grupe koja će od 2011. nuditi ovu vrhunsku tehnologiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara