Razvijen sustav koji će predvidjeti manevre drugih vozila

Razvijen sustav koji će predvidjeti manevre drugih vozila

Čini se kako Hondin crossover CR-V neće donijeti isključivo 1.6-litreni dizelaš sa 160 KS i 350 Nm okretnog momenta koji će ondje naslijediti zastarjeli 2.2-litreni i-DTEC motor.

Naime, svježiji CR-V donijet će i prvi adaptivni tempomat s funkcijom detektiranja vozila koje se planira ubaciti ispred vašeg i to čak do pet sekundi prije nego što se to doista i dogodi i spriječiti eventualnu nezgodu.

Upravo zavhvaljujući ovim sustavima, vozilo samo prilagođava svoju brzinu u odnosu na vozilo koje se nalazi ispred i tako vozaču ostavlja samo upravljanje istim.

Novi Hondin inteligentni adaptivni tempomat od sada je sposoban predvidjeti ubacivanje drugog vozila između vas i vozila koje pratite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako radi?

Sustav kamere i radara prati stanje oko vozila i ponašanje ostalih sudionika u prometu i pomoću algoritma izračunava mogućnost ubacivanja nekog od vozila u blizini između vas i vozila ispred. Novi i-ACC sustav predviđa takvu situaciju do 5 s prije no što se ona i dogodi i tako na siguran i udoban način reagira na promjenu za razliku od trenutno dostupnih tempomata koji isto doživljavaju kao šok i trenutno reagiraju na promjenu energično usporavajući vozilo.

Na tržište će se pustiti ovog proljeća i to u obnovljenom crossoveru CR-V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara