Redizajn Nissan Primere

Redizajn Nissan Primere

FUTURISTIČKI oblikovana Primera prolazi kroz prvi opsežniji redizajn s ciljem poboljšanja dinamičkih karakteristika i komfora putnika.

Opsežne promjene interijera

S obzirom na moderan izgled vanjštine, glavnina redizajna je fokusirana na unutrašnjost. Odluka da se vanjski izgled Primere ne mijenja je dovedena nakon istraživanja tržišta, koje je pokazalo da je prepoznatljiv dizajn jedan od jačih aduta Primere.  Povećana je tek paleta boja za četiri nove nijanse: tamno plavu, ledeno plavu, Thunder Quartz (zeleno-siva) i boju bijele kave (toplo smeđa).

Kada je u pitanju interijer, posebna pažnja je posvećena ergonomiji. Obloge na vratima su oblikovane tako da nude bolju potporu za ruke, a upotrijebljen je mekši materijal. Također, uočljivi su izmijenjeni prekidači za spuštanje odnosno podizanje prozorskog stakla, te su pretinci nešto veći.

U cilju što jednostavnijeg posluživanja preinake je pretrpjela i središnja konzola. Monolitno oblikovan prostor između sjedala posjeduje dva držača čaša s kliznim poklopcem, a pepeljara (osvijetljena) je pomaknuta u poziciju jednostavniju za korištenje, pored poluge parkirne kočnice. Ispod pomičnog naslona za lakat nalazi se pretinac tj. kućište za mobilni telefon (doplata), te veće odlagalište za CD medije.

Najuočljivije promjene se tiču vozača. Upravljač je nanovo oblikovan, a posjeduje kontrole za upravljanje audio-sustavom.  Sve relevantne informacije prikazuju se na novoj ploči s instrumentima oblikovanoj u jednom komadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od zanimljivosti valja još spomenuti modernizaciju DVD navigacije, koji je opremljen TMC (Traffic Message Channel) sustavom praćenja stanja u prometu. N-Form zaslon u novom izdanju ima unaprijeđenu grafiku, a pored prikaza kamere za vožnju unazad, može poslužiti i kao zaslon mobilnog uređaja.

Bolja dinamička svojstva

Uz promjene vizualne prirode, Primera je dorađena i pogledu tehničkih karakteristika. Promjene na električnom servo-upravljaču u kombinaciji s doradom ovjesa rezultiraju boljom upravljivosti i stabilnosti, dok je komfor putnika podignut na viši nivo.

Napredak elektronike vidljiv je u nadogradnji ESP sustava, koji sada bolje surađuje s ABS-om i senzorima detekcije ponašanja na cesti.

Prodaja obnovljene Pimere započet će tijekom ove jeseni. Vijest koja sigurno veseli je da će cijene ostati na razini aktualne generacije modela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara