Renault razmišlja o premium brandu

Renault razmišlja o premium brandu

U RENAULTU navodno procjenjuju isplativost razvoja i lansiranja još jedne linije koja bi se smjestila na sam vrh ponude. Navodno bi se radilo o brandu pod, za sada radnim nazivom Initiale Paris, a koji bi uz tzv. mainstream Renault, budget Daciu i sportski Alpine postao luksuzni dio ponude ovog proizvođača.

Renault bi se donekle ugledao na Citroën i njegovu DS liniju koja ostvaruje odlične prodajne rezultate, posebice na kineskom tržištu gdje jako cijene luksuznu francusku robu. Stoga je sasvim razumljivo da i Renault želi svoj dio kolača.

Konačna odluka o lansiranju branda bi trebala biti donijeta do kraja godine. Ako bude pozitivna očekuje se kako bi prvi modeli iz Initiale Paris linije na tržište trebali stići 2015. Renault bi se vrlo vjerojatno poslužio platformom sadašnje Mercedesove E klase (Renault-Nissan i Daimler su strateški partneri) jer bi se buduća generacija E klase trebala temeljiti na novoj modularnoj platformi koja će na tržište stići 2013. sa sljedećom generacijom C klase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje uzdužno postavljenih motora možda se opet riješi suradnjom s Mercedesom, a ne treba zaboraviti kako ih Renault-Nissan već ima u svojoj ponudi, i to u Infinitijevim modelima.

Ako vam se naziv Initiale učinio poznatim tome je tako jer je isto ime nosio luksuzni koncept iz 1995. kojim je Renault najavio pokušaj proboja upmarket kasnijim modelima Avantime i Vel Satis. Tada, Francuzi nisu imali sreće jer su oba modela značajno podbacila. Vjerujemo kao su naučili na prethodnim greškama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara